Składniki analityczneSkład
Mączka owsiana (30,5%), proso z sorgo (22%), białko słonecznika (20%), bób (4%), składniki mineralne*, białko bobu, siemię lniane (3%), suszone drożdże piwowarskie, hydrolizat drożdży, olej rzepakowy (2%), wytłoki z jabłek (1,5%), suszone buraki czerwone (0,2%), suszona dynia (0,2%), ścianki komórek drożdżowych (0,2%, bogate w beta-glukany i inne białka). mannanoligosacharydy), mączka z glonów morskich, wytłoki z porzeczki zwyczajnej (0,1%), inulina z cykorii (0,1%), olej z ogórecznika lekarskiego (0,05%).
* = fosforan jednowapniowy, węglan wapnia, chlorek sodu, chlorek potasu.
Dodatki
Dodatki dietetyczne:
Witamina A (12 000 j.m./kg), witamina D3 (1500 j.m./kg), witamina E (150 mg/kg), miedź [jako pięciowodny siarczan miedzi(II)] (12,5 mg/kg), cynk [jako jednowodny siarczan cynku] (80 mg/kg), cynk [jako wodzian chelatu cynku z glicyny (stały)] (50 mg/kg), żelazo [jako jednowodny siarczan żelaza(II)] (250 mg/kg), mangan [jako jednowodny siarczan manganu(II)] (25 mg/kg), jod [jako bezwodny jodan wapnia] (2,4 mg/kg), selen [jako selenin sodu] (0,35 mg/kg).
Dodatki technologiczne:
Przeciwutleniacze.
Składniki analityczne
Białko surowe | 22.0 % |
Tłuszcz surowy | 10.0 % |
Włókno surowe | 2.8 % |
Popiół surowy | 8.5 % |
Wapń | 1.15 % |
Fosfor | 0.8 % |
Sód | 0.35 % |